Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sestava kapely

 Brian Harold May CBE ( Řád britského impéria) narozen  19. července 1947, Hampton, Anglie je britský rockový kytarista a astrofyzik známý hlavně svým působením v legendární kapele Queen. Po jejím konci v roce 1991 se dal na vědeckou dráhu, v současné době je rektorem liverpoolské Univerzity Johna Moorese. V posledních letech vystupuje s obnovenou skupinou Queen se zpěvákem Paulem Rodgersem pod názvem Queen + Paul Rodgers.

 

Freddie Mercury (5. září 1946 – 24. listopadu 1991) byl britský skladatel, zpěvák a člen rockové skupiny Queen. Je považován za jednoho z nejvýznamnějších rockových zpěváků v historii, proslulý byl i svým charizmatem při vystupování. Jeho smrt byla zapříčiněna AIDS, přičemž veřejně se ke svému onemocnění přiznal jen den před svou smrtí.

 

 

 

Roger Meddows-Taylor narozen  26. červenec 1949, Norfolk je britský hudebník, člen skupiny Queen.

Bubeník kapely Queen a autor titulů I'm In Love With My CarSheer Heart AttackRadio Ga GaA Kind Of Magic a Heaven For Everyone. Hudebník hrající nejen na bubny, ale také mnoho dalších nástrojů. Roger je skvělý kytarista jak dokazují sólová alba. Jeho hlas byl nepostradatelným doplňkem Freddieho po celou kariéru Queen. Rozum, tvořivost a smysl pro humor jsou jeho hlavními specialitami. Ještě za éry skupiny Queen založil vlastní formaci The Cross, se kterou vydal tři alba.

 

John Deacon narozen 19. srpna 1951, Oadby, Leicester, Anglie je britský baskytarista. Proslavil se především jako člen legendární skupiny Queen. Po smrti zpěváka Queen Freddieho Mercuryho v roce 1991 se několikrát spojil se spoluhráči ze skupiny, Brianem Mayem a Rogerem Taylorem za účelem spolupráce na jednorázových projektech. Od roku 1997 již není na hudební scéně aktivní.